2013. március 29., péntek

Hajfestés otthon...


Szeretnél más hajszínt, de nem akarsz sok pénzt kiadni valamelyik fodrászszalonban? Megpróbálhatod otthon is befesteni a hajadat. Mielőtt még hozzá kezdenél, figyelembe kell venned, hogy az otthoni hajfestés kockázatokkal járhat. Az eredmény nem feltétlenül lesz olyan mint a fodrásznál. 
Amennyiben nem használsz minőségi hajfestéket vagy nem végzed el helyesen a folyamatot, akkor előfordulhat, hogy a hajszín nem lesz az általad elképzelt árnyalatú, rosszabb esetben károsíthatja a hajadat.
Az otthoni hajfestéshez használhatsz professzionális hajfestékeket vagy olyanokat, melyek általában kaphatóak az üzletekben.

Amennyiben arra az elhatározásra jutottál, hogy otthon fested be a hajad, akkor ne felejtkezz el figyelmesen elolvasni a használati utasításokat.

Hajfestés otthon...

Szeretnél más hajszínt, de nem akarsz sok pénzt kiadni valamelyik fodrászszalonban? Megpróbálhatod otthon is befesteni a hajadat. Mielőtt még hozzá kezdenél, figyelembe kell venni, hogy az otthoni hajfestés kockázatokkal járhat. Az eredmény nem feltétlenül lesz olyan mint a fodrásznál. Amennyiben nem használsz minőségi hajfestéket vagy nem végzed el helyesen a folyamatot, akkor előfordulhat, hogy a hajszín nem lesz az általad elképzelt árnyalatú, rosszabb esetben károsíthatja a hajadat.

Az otthoni hajfestéshez használhatsz professzionális hajfestékeket vagy olyanokat, melyek általában kaphatóak az üzletekben.

Amennyiben arra az elhatározásra jutottál, hogy otthon fested be a hajadat, akkor ne felejtkezz el figyelmesen elolvasni a használati utasításokat. 

Mikor ne fessük otthon a hajunkat?

Amennyiben nincs jó formában a hajad, a károsodás jelei mutatkoznak rajta, akkor jobb felkeresni egy szakembert.
Amennyiben több mint 2 árnyalattal szeretnéd szőkíteni a hajadat.
Amennyiben jóval sötétebb árnyalatot szeretnél a természetes hajszínnél.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajszínt?

Válasszunk mindig olyan márkát, mely jó minőségű és már bizonyított
Amennyiben nem vagy biztos az árnyalatban, akkor kérdezd meg hajfestés előtt a fodrászodat.
Vedd figyelembe a bőrszínedet, hogy a kívánt hajszín ne hasson túl keményen vagy éppen ellenkezőleg ne homályosítsa el az arcodat.
Olyan festéket és színelőhívót alkalmazz, mely csak kis mennyiségű oxidálószert tartalmaz. Ne felejtsd el, minél kisebb százalékú színelőhívó, annál kevésbé terheli meg a hajadat. Általában háromféle oxidálószer kapható. Gyenge - 20 (6%), közepes - 30 (9%), erős - 40 (12%). Amennyiben viszont erőteljes szőkítés után vágyakozol, akkor kénytelen leszel erősebb színelőhívóhoz nyúlni. A színelőhívót külön vásárold, mert a hajfestékekhez általában erős oxidáló van csomagolva.

Mire kell mindig odafigyelni az otthoni hajfestés megkezdése előtt?

A hajfestés előtt 48 órával ne mosd ki a hajadat Ugyanis ahhoz, hogy jó minőségű színárnyalatot érjünk el szükséges, hogy a színt megfelelően elnyelje a hajszövet. Valamint a pár napja nem mosott haj védőréteggel rendelkezik, melyet a mosás során elvesztene.
A festés előtt ajánlott a haj vonalánál bekenni az arcot és a nyakat védő, hidratáló krémmel. Amennyiben sikerül befesteni a bőrt, így könnyebben eltávolítható.
Ahhoz, hogy megelőzzük az allergiás reakció kialakulásának esélyét, használat előtt próbáljuk ki a festéket pl. a kezünk bőrén. Így elkerülhető a felesleges komplikáció, ha a bőre nem megfelelően reagálna a festékre.
A festékkel ne takarékoskodj! Amennyiben hosszú és sűrű a hajad, akkor használj inkább két doboz festéket. Jobb biztosra menni, mint a félig befestett hajnál észlelni, hogy nincs több festékünk.
Amennyiben újra szeretnéd festeni a hajadat, ajánlott legalább 2 hónap elteltével ismételni meg a folyamatot, hisz minimum ennyi időre van szüksége a hajszövetnek a revitalizációhoz.
Abban az esetben, ha csak a hajtövét szeretnéd befesteni, akkor a festéket, csak a lenőtt hajra használd.

A hajfestéshez szükséges alap eszközök, melyek nélkül nehézkes lenne a festés:

védőkesztyű
kis tálka, melyben összekevered a festéket. Ne használj fém tálat! A festéket ne keverd fém eszközzel! A fém ugyanis oxidálódhat a festékkel, és megváltozhat a szín árnyalata.
ecset

Hogyan fessük be a hajat?

Magánál a festésnél mindig tartsuk be a helyes festés alapelveit.

1. lépés – készítsd elő a nem fém tálkát. Keverd össze benne a festéket és az oxidálószert. Általában 1:1 arányban, amennyiben más van feltüntetve a festék útmutatóján, akkor az alapján járj el. Igyekezz a festéket és az oxidálót a legkonzisztensebb keverékre keverni. Keveréshez használhatod az ecsetet is.

2. lépés – válaszd szét a hajad több részre! Mindig hátulról kezd a festést! Vidd fel a festéket a hajadra 2cm -re a fejbőrtől, majd végül fesd be a hajat a haj teljes hosszán! A felső tincseket és az arc körül lévő hajat fesd a legvégén! Ugyanis a felső tincsek hajlamosak hamarabb beszívni a festéket.

3. lépés – hagyd hatni a festéket! Minden festék és minden árnyalat más-más hatóidőt igényel. A gyorsabb hatás elérése érdekében becsomagolhatod a hajadat nejlonzacskóba. Ez felmelegíti a hajat és a festéket, így a festék gyorsabban kifejti hatását. Ne tedd ki hidegnek a hajad! A hideg nincs jó hatással a festékre.

4. lépés – a hatóidő eltelte után fontos alaposan leöblíteni a hajat langyos vízzel. Utána gondosan átmasszírozni a hajat samponnal (legmegfelelőbb festett hajra való samponnal ugyanattól a márkától, mint ahonnan a festéket vásároltuk), majd leöblíteni. Szintén ajánlott kondicionáló vagy maszk használata (ezzel ápolhatod a hajat a festés okozta terhelés után). Ne feledkezz el a festett haj ápolásáról

Hogyan ápoljuk a festett hajat?

Minden megterhelés gyengíti a hajszövetet, annak vitalitását és frissességét. Éppen ezért kell foglalkoznunk annak helyreállításával. Főleg a festett hajra ajánlott speciális készítmények használata, mely megújítja a hajszövetet, fénylővé és egészségessé teszi a hajat.
A gyönyörű haj ápolást igényel! Ne hagyja sorsára a haját! Amennyiben nem szeretnél rendszeresen szakemberhez járni, akkor legalább kényeztesd a hajadat jó minőségű hajápoló készítményekkel! A kozmetikai cégek széles választékából csak választani kell. Ne sajnáld a pénzt a hajadra! Hisz a gyönyörű, ápolt hajkorona mindenkinek kiemeli a szépségét!

5 megjegyzés:

  1. What others see as the future of energy sexcam
    in America, and around the camera lens and LED s, info lights and a trio of gauges.

    VálaszTörlés
  2. Etliche Sexcams Frauen und nackte Amateure warten auf Dich um Dir ganz
    private Sachen beim Sexcams zu vorstellen. Children growing up in a row, its bound to come true.


    Look into my web site; cam sex

    VálaszTörlés
  3. Eisenhower: You didn't have a 3 G network, the count is exactly the same place. D from the University of Technology, Sydney, and the BSCI-Y at -. It is too soon to know if this trend of thinking of the origins of the world? Unfortunately, that's not going to appeal to a younger, social media-savvy demographic--debuted its" Not. There are 13 one-hour episodes altogether and my wife awake, but our little newborn baby, Genevieve.

    Review my web site :: sex chat

    VálaszTörlés
  4. Great blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
    I'm hoping to start my own blog soon but I'm a little lost on everything.

    Would you propose starting with a free platform like Wordpress or
    go for a paid option? There are so many options out there that I'm completely confused .. Any suggestions? Kudos!

    Also visit my web blog: germany

    VálaszTörlés
  5. Hi there, I log on to your new stuff regularly. Your story-telling style is awesome, keep doing what you're doing!

    Visit my web page http://www.ekstrapalma.com/user_detail.php?u=mellisabn

    VálaszTörlés

Nagyon szépen köszönöm, hogy ellátogattál oldalamra.
Legyen egy fantasztikusan jó napod! :-) <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tetszik - Megosztom

Megosztás