2015. június 25., csütörtök

Sötét hajból világosat - Haj " leszívatás" azaz " Haj felvilágosítás"


Sziasztok!

Jó múltkorában próbáltam írni keveset a "sötét hajból világosat"- ról, de sajnos az időszűke miatt kissé rövidre sikeredett.

Modell: Lia
Haj: Sebők Izabella

Most nekirugaszkodok még egyszer, mert amint látom, nagyon sokaknak segíthetek a döntés helyzetben.
Nos vágjunk bele a közepébe.

Most hogy közeledünk a meleg nyári időkhöz, valljuk be, sokunkban felmerül egy kis változatosság a külsőnkkel kapcsolatban.
Van aki fogyni szeretne,nekiáll gyorsan edzeni, van aki új frizurát szeretne, vagy levágatja, vagy átfesteti, /- festi, legrosszabb esetben /más színűre...
Ezzel nincs is semmi probléma, viszont a drasztikus gyors változással viszont igen.
A hajunknak sem, és a bőrünknek sem teszünk jót vele!!

Biztos vagyok benne, sokan próbáltátok már az otthoni haj"  leszívatást"
azaz a "felvilágosítási "eljárást.

/ Jobban szeretem ezt a szót rá, hogy "felvilágosítás", ugyanis a " leszívatás" szót sok más dologra is érthetjük, ha jobban  belegondolunk, nem igaz? :-) ... szóval inkább maradok a "haj felvilágosítás" szónál /


Gondolom ,volt amelyikőtöknek sikerült ,/ akkor viszont neked azt kell hogy mondjam, nagy mázlid volt , nagyon ügyes voltál/
és volt akinek sajnos nem jött össze az otthoni próbálkozás,több színűre sikeredett, száraz, durva tapintású, töredezett lett a hajacskája.

Ha azt szeretnéd, hogy egészséges, puha hajad maradjon, és ne száradjon ki, azt tanácsolom,
szépen fokozatosan állj neki ennek a drasztikus változtatásnak!
Árnyalatonként, lépésről lépésre,/ami azt jelenti, akár fél évig is eltarthat a folyamat,/ szóval legyünk türelmesek,hosszútávon hajunk meghálálja, higgyétek el nekem!
De ha tehetjük, inkább bízzuk szakemberre, ugyanis ha otthon kezdünk kísérletezni magunknak vagy barátnőnk haján, a nem megfelelő terméket használva,arra az eredményre juthatunk, hogy a kívánt szép szőke hajunk helyett, egy csibe sárga hajszínt kaphatunk, amiben az összes létező vörös illetve sárga pigment pompájában játszani fog hajunk.
Hacsak nem pont ez a cél :-D
De ha nem, akkor a több színpompában tündöklő hajunkkal egy szakembernek is, igencsak feladjuk a leckét, hogy egységes hajszínt varázsoljon számunkra.
Ez egy türelem játék.

Azt szoktam erre mondani annak, aki sötét hajából világos színre akar váltani, jól gondolja át, mit szeretne, és mennyire szeretné azt.
Gondoljon bele: -Ha gyorsan szeretne otthon,sötétből világosat veszteséges-/ sok idegeskedés,festékek, ápolók, kencék, és még a hajába is kerülhet, pénztárcájáról nem is beszélve, pláne, ha nem úgy sikerül ahogyan eltervezte/
- Ha türelmes és kivárja a fokozatosan világosítást sötét hajból,szakemberrel, az nyereséges hosszútávon- / kevesebb festék,nyugalom, egészséges szép haj /

Most egy példa erre: 
Képzelj el 2 személygépkocsit, amit tesztelnek, egy azonos egyenes szakaszon, amik felgyorsulás után, egy beton falnak kell ütköznie.
Az egyik 500 m-ről, a másik csak 50 m.-ről kell neki ütköznie.
Mit gondolsz melyik személygépkocsi tört össze jobban?
Természetesen az amelyik 500 m-ről gyorsult fel.
Hajunkkal is ugyan ez a helyzet: ha egyből rámegyünk a magas %-os oxidálószeres szőkítőporokkal, hogy hamar felvilágosítsuk azt, letörik,roncsolódik, tönkremegy, rövidre kell vágatni hajunkat, de ha szépen türelmesen, fokozatosan kivárjuk, hogy hajunk világos legyen, azt a hajunk is meghálálja.
 Minél hosszabb ideig festettük hajunkat feketére,sötétre, illetve vörösre, annál nehezebb felvilágosítani, mert annál több vörös pigmentet tartalmaz.

Szőkítőporral, Koktaillel szoktam felvilágosítást végezni, de már kifejezetten létezik erre a célra való Remover, amivel le lehet radírozni a hajat.
Viszont ezek használata után, nem ajánlatos egyből ráfesteni másik festékkel.
Koktaillel szép lassan érünk eredményeket, viszont nem annyira roncsol.
Szőkítőporos eljárás a legdrasztikusabb, hamar látjuk az eredményt, a legroncsolóbb hatása van, ezt kevésbé ajánlanám, mert a végeredmény sem lesz az igazi.
A Hennás festett haj esetében, semmiképp ne próbálkozzunk, mert a kezünkben maradhat hajunk!!!
A felvilágosított haj, hogy egységes legyen, a vörös pigmentek kevésbé legyenek benne láthatók, a szakember kifejezett erre a célra használatos termékekkel, több árnyalatú professzionális festékekből hozza létre az egységes hajszínünket, ami komoly feladat, még egy ügyes, profi szakembernek is, ezért kérlek, mielőtt erre a nagy feladatra szánod el magadat, jól gondold át, hogy otthon kísérletezel a saját hajacskáddal!!!

Azt hiszem nagyjából mindent megosztottam veletek ezzel a témával kapcsolatban.

Szép napot mindenkinek!

<3
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nagyon szépen köszönöm, hogy ellátogattál oldalamra.
Legyen egy fantasztikusan jó napod! :-) <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tetszik - Megosztom

Megosztás