2010. június 25., péntek

Az ideális frizura, smink, szemüveg, fejforma szerint.


Most végzett a fodrász a hajaddal, de valahogy mégsem lett az igazi, nem vagy teljesen megelégedve frizuráddal? Divatos lett, de mégsem tudsz teljesen azonosulni vele?
Legtöbbször konkrét elképzelésünk van a frizuránkat illetően, és pontos leírást adunk fodrászunknak arról, hogy milyenre szeretnénk vágatni, festetni, szárítatni hajunkat, melyik sztár frizuráját valósítsa meg nekünk, de nagyon sok tényezőt figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy elégedettek legyünk.
Ehhez nem elég annyi csak, hogy a legújabb divatot követjük. Az ápolt haj, a megfelelően megválasztott hosszúságú frizura, és a jól választott hajszín kiemeli arcunk előnyeit.
A mai rohanó világban, sajnos már arra nincs sok időnk, hogy végig hallgassuk a szakember tanácsát és kikérjük a véleményét.
No és ott van az is, hogy nem is mindenki MERI megkérdezni a fodrászától, hogy mi az, amit tenni kellene frizurájával, hogy számára, a megfelelőbbet lehessen kihozni belőle.
Ha ez utóbbi a probléma, akkor most nagyjából összefoglalva leírom, hogy mi az, ami jól állhat, és mi az, amit inkább kerülnünk kellene, fejformánk szerint.
Ezzel azt szeretném elérni, hogy ha már egy- két dologgal tisztában vagyunk, könnyebben merjünk beleülni a fodrászszékbe.
Ehhez mind, még összegyűjtöttem fontosabb információkat, hogy könnyebb dolgotok legyen.


Mindig figyelembe kell vennünk ezeket a tényezőket, ha új frizurát szeretnénk:
- milyen az arcunk, fejünk formája / ovális, hosszúkás, kerek, szív, szögletes… /
- milyen a hajunk minősége / töredezett, egészséges /
- milyen a bőrünk színe
- milyen a szemünk színe
- milyen a hajunknak a mennyisége /dús, kevésbé dús /
- milyen a hajunk típusa / vékonyszálú, vastag szálú…/
- milyen az alkatunk, alakunk
- milyen a stílusunk, öltözködésünk, személyiségünk
- milyen a korunk
Az ovális, hosszúkás, kerek, szív, szögletes arc, és fejforma más-más hajvágást és hajhosszúságot kíván, mint ahogy a különböző arcformához is a más- más, smink, szemüveg és napszemüveg illik.
A LEGGYAKORIBB ARCFORMÁK TÍPUSAI, amiről bővebben fogok írni, az a:
- Szögletes
- Ovális
- Hosszúkás
- Kerek
- Gyémánt
- Szív alakú arcforma.

SZÖGLETES ARCFORMA

Ha az állkapocs, és homlokod vonala széles, akkor szögletes a fejformád.

Ami jól áll:
A vállra omló frizura, a finom meneteles, fokozatos vágás, tömör frufru / breton /, és a puha hullámok a hajban.
Szemüveg keretválasztásnál arra kell ügyelned, hogy optikailag mindenképp nyújtsa arcodat.
Kicsit ezzel úgy csalhatsz, hogy szemöldök fölött végződő, vagy enyhén szögletes vastag kereteket választasz.

Amit kerülj:
Kerülni kell az olyan frizurát, ami túlságosan beállított, merevvé teszi az arcod, többek között a bubi frizurát, a lekerekített vágásokat, ami állig ér, a hátrafésült, magasra szárított, valamint a szabályos frufrut / bretont /.
A túl geometriai szögletes formákat. Azok kihangsúlyozzák állad vonalát. Itt az a cél, hogy lágyítsuk azokat.
Nem ajánlott a túl rövid, illetve a túl egyenes hosszú haj sem, amelynek lépcsőzetes vágása az áll vonalától kezdődik.

Smink ehhez az arcformához:
Először is minden tökéletes sminket az arcformától függetlenül az alapozással kezdünk, miután megfelelően, gondosan megtisztítottuk arcunkat.
Sminkelésnél figyelembe kell vennünk a szögletes, csontos arc karakterét. Az alsó és felső arc szögletében felvitt pirosítóval, illetve sötétebb púderrel finomíthatjuk, és lágyíthatunk körvonalain. A világos tónusok enyhítik a szigorú kontúrokat. Az arccsont fölé világos púdert vigyünk fel, az arccsont alá, és a kiugró állkapocsra, amit lágyítani szeretnénk, oda sötétebb alapozót, vagy púdert használjunk. 








OVÁLIS ARCFORMA

Ha az állad keskenyebb, mint a homlokod, és az arccsontnál a legszélesebb, akkor ovális fejformád van.
Ha ilyen a fejformád, akkor téged biztos irigyelnek a többiek, ugyanis erre mondják azt, hogy az ovális a legideálisabb, legelőnyösebb fejforma.
Kiegyensúlyozott arányokkal rendelkezik, a legkönnyebb ehhez alkotni frizurákat, szinte minden hajtípus, és hajstílus jól áll ehhez a fejformához, legyen hosszú, rövid, göndör, egyenes vagy hullámos.
A fodrászok imádják, itt csak a fantázia szabhat határt, szinte minden illik ehhez, kivéve a hosszú frufrut / bretont /. Ugyanis kész vétek lenne eltakarni az arcot a világ elől.

Ami jól áll:
 A kontyok, a hosszú, félhosszú, rövid, göndör, egyenes, hullámos, tépett, fokozatos, meneteles haj, sőt, még az aszimmetrikus frufru / breton / is.
A szögletes alakú szemüvegkereteket részesítsd előnyben, ezek állnak jól.
Négyzet, téglalap és egyéb geometriai formák erősítik az arcod lágy íveit

Kerüld:
Az olyan hajvágást, ami fejtetőn megemeli a hajat, ugyanis ez, mégjobban hangsúlyozza, megnyújtja az arcodat.
Szemüvegben kerülni kell a nagy, magas és túl hangsúlyos kereteket, amelyek túlméretezik az arcod hosszát.

Smink ehhez az arcformához:
Az ovális arcon feltűnően sexi, ha az arccsont legkiemelkedőbb részére, egy leheletnyi korallszínt, vagy egy rózsaszínesebb pirosítót viszünk fel, és még jobb hatást érünk el, ha a végeredményképp lefixáljuk csillámos porpúderrel.





HOSSZÚKÁS ARCFORMA

Ha keskeny az arcod, magas a homlokod, és inkább hosszabb, mint szélesebb / általában hosszú orr, hegyes áll jellemző /, akkor hosszúkás fejformád van.
  
Ami jól áll:
Itt arra kell törekedned, hogy a hajad semmi esetre ne nyújtsa jobban a fejed formáját, hanem inkább szélesítse azt. Abban az esetben, ha magas a homlokod, előnyös a szemöldökig érő frufru / breton /. Ajánlott az állig érő frizura is, amit hátul esetleg kissé rövidebbre van vágva. A rövid frizura esetén, oldalt ne vágassuk túl rövidre.
A fokozatos hajvágás, a göndör, és a hullámos fürtök, szintén előnyösek ebben az esetben.
Figyeljük meg, Sarah Jessica Parker / Sex és New York / arcát, neki is előnyösebb ez a fokozatos hajvágású frizura, mint az egyforma hosszúságú középen elválasztott régebbi frizura.
Figyelj arra, hogy inkább magas szemüvegkeret válassz, az optikailag megrövidíti arcodat. A felül strasszos kövekkel díszített keretek szintén szélesítik arcodat. Alapvetően majdnem minden keret jól áll. Amíg egy szögletes keret erőt, ellenben egy kerek lencse lágyabb vonásokat kölcsönöz.

Kerüld:
A túl hosszú hajat. Még jobban megnyújtja, és keskenyebbé teszi az arcod.
A keskeny, vékony alacsony szemüvegkereteket felejtsd el. Nem előnyös, és még szélesíteni sem szélesít ott, ahol kellene, ezért a hosszúkás arcod, még hosszabbnak tűnhet.


Smink ehhez az arcformához: 
Hogy arcunk hosszúságából lecsaljunk egy kicsit, szélesítenünk kell azt, így púderrel, alul, felül, a fültől fülig a haj töveknél barnára árnyékoljuk. Az állrészt is Ezzel kissé lecsalhatunk belőle. Az arccsontra pirosítót teszünk, de rúzzsal is próbálkozhatunk, amit a fül felső része felé haladva viszünk fel.






KEREK ARCFORMA


Ha álladon kevés a szögletesség, és arcod hosszúsága, megegyezik a szélességével, akkor kerek az arcformád.
A kerek arcformánál arra kell figyelni, hogy minél kisebb legyen a hangsúly az arc körül. 

Ami jól áll:
Olyan frizurát érdemes kialakítani, ami nyújtja az arcot, például ami előre hosszabbodó, állig érő, vagy hosszú haj, aminek a teteje rövid, és oldala le van vékonyítva.
Ferde, oldalra fésült, vagy tépett frufru / breton /, aszimmetrikus formák.
Állig, esetleg fülig érő tépett frizura is jó választás. Ha egy kicsit még hosszabb, látszólag akkor is kevésbé kerek az arc. Többnyire az egyenes haj ajánlott. Ha rövid, akkor legyen nagyon rövid! A középen lévő elválasztás kerülendő.
A lágy fokozatos rétegek kialakítása vékonyabbá teszi az arcot, elveszi a hangsúlyt az oldalakról. Érdemes kipróbálni a haj alsó részének elvékonyítását is.
Érdemes játszani a réteges hajszínezéssel, hisz ez is változtat a fejformádon.
A legjobb szemüvegek, amik ehhez az arcformához illenek, azok amelyek optikailag vékonyítják az arcot.
Ilyenek a szögletes szemöldök fölött végződő szemüvegkeretek, amelyek hosszúkásak és vékonyak.

Kerüld:
A göndör, hullámos fürtöket, a fejtetőn lapos frizurákat, a tömött frufrut / bretont /, és az oldalt széles frizurákat.
Az olyan  kerek szemüvegkereteket is, amelyektől az arcunk még kerekebb lesz.

Smink ehhez az arcformához:
Az arc kerekségét kell elvékonyítanunk, ellensúlyozunk, így az arcból a járomcsont felé meleg, barna színt, és ez fölé pedig világosabb pirosat viszünk fel puha ecsettel. Az arccsont kiugró részét világos porpúderrel fedjük, az áll alsó részére barna púdert teszünk. 







GYÉMÁNT ARCFORMA

Ha szemed vonalánál keskeny, az arccsontnál széles, az állad és a homlokod keskeny, akkor gyémánt arcformád van.

Ami jól áll: 
A gyémánt, azaz más néven hatszögletű arc esetén a legjobb az elöl hosszabbra hagyott, fokozatosra vágott, aszimmetrikus frizura. Az arc közepét vékonyítani kell, ezért egyenesre vasaljuk hajunkat, de megengedett egy enyhe hullámos frizura is. Mivel az áll rész keskenyebb, ezt optikailag azzal szélesíthetjük, hogy be, vagy kigöndörítjük, az alsóbb fokozatos részeket. Így fog egyensúlyban, összhangba kerülni az arc, és lágyabbak lesznek vonásaid.
Az ovális szemüvegkeretek előnyösek számodra, az egyensúly megtartása végett.
A keret nélküli szemüvegek is előnyösek, ugyanis érvényesülni hagyják önmagukban az arccsontokat, de nem hangsúlyozzák, erősítik ki jobban.
Hogy jobban hangsúlyozzuk a homlokot, így felülről sötétedő napszemüvegeket válasszunk.

Kerüld:
A túl sűrű frufrut / bretont /, mert az kiemeli az arcod szélességét, és így, nem lesz egyensúlyban, összhangban.
A szemüvegben a keskeny keretű szemüvegeket kerüljük, ugyanis ezek jobban kihangsúlyozzák az amúgy is keskeny szemvonalat.

Smink ehhez az arcformához:
Az arccsont kiugró részét kell tompítanunk, ezért arra kell, odafigyeljünk, hogy azokra a területekre sötétebb alapozót, púdert vigyünk fel. Ezzel egyensúlyozzuk a keskenyebb alsó- fölső részt.





SZÍV ALAKÚ ARCFORMA

Ha széles a homlokod, és hegyes az állad, akkor szív alakú arcod van.


Ami jól áll: 
Ennél a fejformánál fontos, hogyan van vágva a frizuránk. Olyan frizurákat kell készíteni, ami az áll vonalát szélesíti. Hogy kiegyenlítsd az arcod, a szemekre és az arccsontra kell odavonni a tekintetet.
Ezért, ha hosszú a hajad, viseld simán egyenesen, vagy fokozatosra vágva, aminek egy része állig ér, vagy az alá. Ezt szárításnál úgy lehet egyensúlyozni, ha a felső részt befelé, és az alsó részt kifelé szárítjuk, ami elvonja a figyelmet a keskeny állunkról. Azért a hullámos, vagy göndör hajat sem kell elfelejtened, mert azok is jól állnak.
 Ha rövidebb hajat szeretnél, akkor a fejtetőnél mindenképp hosszabbra kell hagyni.
A hosszabb, szemöldökig érő, vagy oldalra fésült frufru / breton /, sőt még az oldalválaszték is előnyös. A Szívformájú az arca ovális vagy kerek szemüvegforma ajánlott, vékony kerettel. Általában a férfiaknak előnyösek a szögletes szemüvegkeretek, amelyek az arcukat markánsabbá teszik.

Amit kerülni kell:
A hátrafelé fésült frizurát.
A rövidre vágott frufrut. A középen elválasztott frizurát.
A vastag keretű szemüvegeket.

Smink ehhez az arcformához: 
A szív alakú arcforma, az egyik legszebb arcforma. Ha kissé kiugró állunk van, akkor a kiugró részt sötétebb púderrel kell lefednünk, így tompíthatjuk azt.






HÁROMSZÖG ALAKÚ ARCFORMA

Ha keskeny állad van, széles az arccsontod, és a halántékod felé keskenyedik, akkor háromszög alakú a fejformád.

Ami jól áll:
Olyan frizurát kell kialakítani, ami az arccsontot takarja, és az állat viszont szélesíti.
Állig érő frizura, ami elöl hosszabb, mint hátul. A homlok oldalánál szélesebb frizura, amit hullámmal, vagy göndör hajfürtökkel kompenzálhatunk. A tépet frizura, és a ferde frufru / breton / is jól mutat.
A félig keretezett szemüvegek az arc felső részére vonják a tekintetet, és a felső részén díszített keretek előnyösek.

Kerüld:
A hátrafésült, és a rövid hajat.
 Alacsony keretű szemüvegeket, amelyek szélesítik az állkapcsodat. A keskeny kereteket, amelyek nem arányosak az arcod méreteivel.

Smink ehhez az arcformához:
Az arcot a halánték felé szélesíteni kell.
Arcunk oldalánál a hajtőtől, a homlok felé haladva, világos alapozót, vagy púdert vigyünk fel.
A széles részeknél sötétebb alapozóval finomíthatjuk a kontrasztot.




Az összeállításhoz segítségemre voltak:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nagyon szépen köszönöm, hogy ellátogattál oldalamra.
Legyen egy fantasztikusan jó napod! :-) <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tetszik - Megosztom

Megosztás