2012. május 22., kedd

Rövid hajjal jelzik a nők, ha nem kívánják a szexet?

Sziasztok!

Ezt a kis érdekességet találtam a webbulvar-on.
Érdemes végigolvasni.


Geri Halliwell

Ki -ki döntse el, hogy ez így van-e?

------------------

Ha valaki levágatja a haját rövidre, tudatlanul ugyan, de jelzi, hogy nem kívánja a szexet - Ezt állítja egy hollywoodi szexterapeuta.
A hollywood-i szexterapeuta szerint ugyanis, ha egy nő rövid frizurát vágat, szándékosan csökkenti vonzerejét. Sztárfodrászok és szakértők fejtették ki nézeteiket az üggyel kapcsolatban.
Anjula Mutanda párkapcsolati szakértő, külföldi tévés személyiség és a celebek életével foglalkozó hölgy szerint, ha egy férfinak adsz egy fényképet, melyen ugyanaz a hölgy van, de az egyiken hosszú hajjal, a másikon pedig röviddel, teljesen biztos, hogy a hosszú hajút fogja választani. 
- Ősi eredetre vezethető vissza ez a reakció. A hosszú, egészséges haj a nőt testesítette meg az ősidőktől kezdve. A barlangrajzokon kizárólag így különböztették meg a hölgyeket, hogy hosszú hajat rajzoltak nekik, ugyanis a termékenység szimbóluma volt.Boticceli Vénusza is hosszú hajat viselt, hiszen abban a korban is az volt a kívánatos, és ez mit sem változott azóta. Napjainkban a samponreklámokban is gyönyörű, dús hajú hölgyeket láthatunk, hiszen a hosszú haj szexuális vonzerővel bír. Mindenki odakapja a szemét, ha egy nő fényes fürtjeit dobálja ide-oda. A haj pödörgetését is a kacérkodás egyik jeleként tartják számon.
A hosszú haj a fiatalsággal is összefügg. Az ifjú lányok szívesen növesztenek akár derékig érő hajat, aztán miután megszületik az első gyermek, praktikus okokból rövidebbre vágatják, majd ahogy öregednek, egyre kisebb lesz.

Ez természetesen egybeesik a termékenység csökkenésével, sőt a szexuális étvágy csökkenésével is. Dr. Pam Spurr párkapcsolati szakértő is alátámasztja azt a feltevést, miszerint a női haj visszatükrözi az önbecsülést és a nőiességet. 

Ahogy rövidül, úgy csökken a nőiség érzet is. Ha egy nő levágatja a haját, biztos, hogy óriási dráma zajlik le benne. Szimbolikusan a hajvágás egyenlő az öregedésbe való belenyugvással. 

Ahogy hullik a hajunk, úgy peregnek le előttünk életünk szexmentes napjai is. A rövid hajú nők általában sokkal önállóbak és keményebbek, erősebb bennük a férfiasság, egyszerűen ők hordják a nadrágot.

A mesékben a Barbieknak, sellőknek, tündéreknek mind gyönyörű hosszú hajuk van, ettől igazi hölgyek. A filmekben is gyakran használatos eszköz, a hajvágás. 

Ha egy nőt meg akarnak alázni, nőiességét elvenni, kopaszra, vagy rövidre nyírják hajukat, ezzel teljesen megsemmisítik az áldozatot. Gondoljuk csak nyilvános hajtépésekre, vagy az apácák hajának eltakarására.


Azok a nők, akik a háborúk idején rövidre vágták hajukat, védekeztek. A gátlástalan katonák erőszakától menekültek, megfosztva magukat nőiességüktől, azt remélték, így nem kívánják majd őket, és nem alázzák meg.
 A francia forradalom után a nők rohamosan kezdték vágni a hajukat. Ennek poltikai okai voltak, uganis az egyenjogúságért küzdő nőkben nem láthatták a bujaságot. 

Rövid hajjal a férfiak kezdték egyenértékűnek tekinteni a nőket. Egy pszichiáter szerint a rövid hajat sokan még most is a borotvált fejű lágerlakókkal vagy a kemoterápia áldozataival hasonlítják, így a betegség és a meghurcoltatás jelképei. 


Richard Ward mesterfodrász - aki többek közt 



Geri Halliwell, 


Gwyneth Paltrow


Elizabeth Hurley 

és


 Marie Helvin

 fodrásza is 
- szerint a rövid haj nem teljesen azzal egyenlő, hogy a nő felhagy a szexualitással.


- Egy rövid haj is lehet nagyon szép és vonzó, de tény, hogy az igényes, hosszabb hajú hölgyeknek nagyobb a szexuális vonzerejük. 10-ből 9 férfi inkább egy hosszú hajú nővel randizgat, mint egy röviddel. Azok a hölgyek, akik rövid hajat vágatnak nálam, mind komoly kapcsolatban vagy házasságban élnek. Nem akarnak már hódítani."

"Az évek során például Geri Halliwellnek rengeteg hajat vágtam, de mindig visszatért a hosszabb verzióhoz, mert úgy szexibbnek érezte magát. Gweneth Paltrow ugyanez az eset. Hosszú hajjal még egy meleg pasi is megkívánná. Amikor levágatta a haját egy film miatt, teljesen megzakkant. Rengeteg nő utánozta, de remélem mindenki követte a példáját, mert Gwyneth is visszanövesztette" - emlékezett a sztárfodrász.

"Arra azért felhívnám a figyelmet – figyelmeztet a szakember –, hogy egy nő életében is eljön az az idő, mikor már ciki a popsiig érő haj. A 45 évesek már inkább rövidebbe gondolkodjanak. Ez pont oyan, hogy egy fiatal lánynak jól áll a miniszoknya, de egy 50 évesen röhejes. Persze a legtöbb nőnek ebbe nagyon nehéz beletörődni, de muszáj felfogni, hogy bizony egy korszak lezárult."


Mi a véleményetek erről?

Szép napot kívánok.


6 megjegyzés:

  1. Helló!
    Elég érdekes feltevés!
    Ugyanis nekem már évek óta rövid hajam van, és én meg vagyok vele elégedve :)Igaz, sok mindenben magamra ismertem.
    Nem is gondoltam, hogy ez ilyen jelentéssel bír, de így belegondolva van benne valami igazság. :)
    Mindig megmosolyogtatnak az ilyen feltevések, mert ilyenkor rájövök mennyire kiszámíthatóak az emberek.
    Lehet ennek hatására megnövesztem a hajam, és végre boldog párkapcsolatban élhetek. :)
    Puszika Mili

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok Milli és Kylie! Köszönöm szépen, hogy írtatok.
      Lehet némi igazság ebben,a legtöbb férfi a hosszú hajú nőkre voksol, mert bennük nagyobb vonzerőt talál, de az is lehet, hogy valamelyik férfi pont a rövid hajra bukik.:-)
      Ezt talán úgy lehetne eldönteni, ha legalább 100 férfi megírná,mi a véleménye erről a témáról.
      Tehát férfiak kérlek titeket,ti is szóljatok hozzá bátran, mi erről a véleményetek, hogy megtudhassuk az igazságot! :-D
      Ha viszont a hosszú haj lesz a nyerő, lányok van egy jó hírem, nem kell várni amíg megnő a hajatok, hála a hajhosszabbításoknak, ezzel is orvosolható a probléma!! :-D
      Csodálatos napot kívánok nektek!

      Törlés
  2. Szia!
    Hát nagyon köszönöm, hogy vagy és írsz. Véletlenül találtam a blogodra, mivel éppen rövid frizurák után kutattam a neten, és akkor erre elolvastam a bejegyzésed. :) Remélhetőleg a 38 fokos kánikula az oka, hogy jött az ötlet, és nincs összefüggésben a libidóm csökkenésével, még így 40 felett sem. :D Egyébként érdekes, talán ha kétszer volt rövid hajam az életben, de soha nem éreztem jól magam "bennük". És ha a barátom szavai jutnak az eszembe, akkor a pasik tényleg jobban buknak a hosszú hajra. Örülök, hogy vagy, és jövök máskor is. Bijou voltam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bijou! Nagyon köszönöm, hogy írtál, és a kedves szavakat is! :-)
      Hasonló tapasztalataim vannak a rövid hajjal kapcsolatban, pedig régen nem sokat gondolkoztam,hirtelen felindulásból egyik percről a másikra simán,rövidre vágattam a hajam. Ma már kétszer is meggondolnám. :-D

      Törlés
  3. Sziasztok! Szerinten iszonyú nagy mellébeszélés ez az egész hasonlítgatás. Nekem volt már derékig érő és pár centis hajam is. Ha őszinte akarok lenni, a röviddel mindig jobban éreztem magam. 31 éves vagyok és akár hosszú, akár rövid hajam volt, a sexuális életemmel és étvágyammal köszönöm szépen minden rendben és a párkapcsolatomban is! ;) Persze a hosszú haj sokkal nőiesebb, de én úgy vagyok vele, hogy ha valakinek van belső kisugárzása, akkor az megmarad, legyen akármilyen hosszú/rövid a haja. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!
      Igen, ebben teljesen egyet értek!
      Ha valaki tisztában van az értékeivel,van egy egészséges önbizalma, amivel természetesen a kisugárzása is megnyilvánul,ez esetben nem a haj hosszúsága a mérvadó. :-)
      A legfontosabb a belső kisugárzás.Ha ez megvan bennünk,nem kell ahhoz túl szépek legyünk, hogy egy férfi vonzónak találjon bennünket.
      Szép napot kívánok!

      Törlés

Nagyon szépen köszönöm, hogy ellátogattál oldalamra.
Legyen egy fantasztikusan jó napod! :-) <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tetszik - Megosztom

Megosztás