2011. január 14., péntek

Ötlet, hogy gyorsabban nőjön a hajad:


Sokan, akiknek középhosszú, félhosszú, hajuk van, többnyire azt tapasztalják, hogy mintha kevésbé gyorsabban nőne a hajuk, azaz egy darabig nő, aztán egyszer csak abbamarad a növekedése.
Az is befolyásolhatja ezt a folyamatot, ha világos hajjal rendelkezik valaki, azaz intenzíven festi szőkére.A képen Babszi haját láthatjátok, aki kellő odafigyeléssel ápolja haját.

A világos, illetve a szőke hajúak a legvékonyabb szálú hajjal rendelkeznek.
Akik viszont folyamatosan szőkére, világosra festik hajukat, azoknak is, idővel a sok-sok festék a haját megviselheti, elvékonyíthatja, még az erős szállal rendelkező hajúaknak is.
És bizony, ha nem kellőképp ápoljuk hajunkat, vagy nem megfelelő rendszerességgel járunk el a fodrászhoz, ezt a hatást, hogy töredezik, elvékonyodik hajunk, igen gyakran tapasztalhatjuk.
Ezeket mind, hogy elkerülhessük, megelőzzük, annyi a teendőnk, hogy otthon minden hajmosáskor, de akár minden nap alkalmazhatunk egy pár perces fejmasszást fejbőrünkön.

Ezzel a művelettel a vérkeringést és hajhagymákat a fejünkön egy kissé megbolygatjuk, és ezzel a vérellátást arra ösztönözzük, hogy a fejbőrön megindulhasson.
Ez által a hajszálakat is növekedésre serkentjük.
Fontos, hogy a hajunk erősségéről, és a fejbőrünk ápolásáról se feledkezzünk meg.
Az a teendőnk, hogy hajmosás után hajbalzsamot, illetve hajpakolást viszünk fel a hajunkra.
Törölköző nedves, akár száraz hajunk végeire is tehetünk hajvég ápoló olajokat.

Néha az is felüdülés a hajvégeknek, ha időnként a levegőn szárítjuk meg.
Arról se feledkezzünk meg, hogy időnként láthassa a fodrász, és ha szükséges egy egészségügyi vágást ejtsen meg hajunk végeiből, legalább kéthavonta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nagyon szépen köszönöm, hogy ellátogattál oldalamra.
Legyen egy fantasztikusan jó napod! :-) <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tetszik - Megosztom

Megosztás