2010. május 21., péntek

SMINKELJÜNK



A tökéletes smink feltétele a gondosan megtisztított, megfelelően ápolt arcbőr. Azt mindenki tudja, hogy a sminkelést alapozással kell kezdeni, de a profik az arcforma jelentőségével is tisztában vannak. 
Fontos, hogy az alapozó természetes arcszínünket ne változtassa meg túlságosan. Vásárláskor ezért végezzünk bőrpróbát az alkarunkon, és olyan árnyalatot válasszunk, amely nappali fényben leginkább hasonlít bőrünkhöz. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor inkább a világosabb színű terméket vásároljuk meg. A jó minőségü alapozó kiválasztása elengedhetetlen.Nem érdemes spórolni vele.A jó alapozónál, már felkenésnél meg lehet látni a jó tulajdonságát:
-jól kenhető
-könnyű vele dolgozni,
-nem üt el az arcbőrünk színétől
-gyorsan felszívódik, és ha pár órán belül is hasonló a hatás, mint amikor feltettük arcunkra, akkor megtaláltuk a nekünk megfelelő színt.

Egy fő szabály,hogy alapozás elött mindenképp használjunk egy kis hidratáló arckrémet, és várjuk meg,míg a bőrünk kissé beszívja a krémet.Utána már jöhet is az alapozás.
Személy szerint,nekem a Kryolan Aquacolor termékei nagyon bejöttek.Összetételük zsírmentesek, és vizes alapúak.Zsíros bőrre kifelyezetten ajánlott termékek.Legfőképp arcra, de testsminkre is használható.Nedves szivaccsal vihető fel a felületre,és utólag már nem is szükséges púderezni.Száradás után kopássáló lesz.Az eltávolítása viszont szappannal és vízzel történik.Eszméletlen szépen fed,és árban is megfizethető.Lehet kapni több kiszerelésben is.
 30ml-2450-Ft,
4ml-utántölő-790Ft,
55ml-3830Ft
8ml-1470Ft
12 színű paletta7350FT




KORREKTOR


A nagyobb bőr hibákat korrektor segítségével eltudod halványítani,a legjobb,ha ecsettel viszed fel ,vagy kézzel paskolod a bőrödbe.
A Kryolan Aquqcolor termékeinél szinte nem is szükséges a korrektort használni,annyira jó a fedőképességük.
Viszont van még egy érdekesség,ami sokaknak nagy segítség lehet:
A Kryolan-DermaColor Bőrformázó 40g-2750Ft
A bőrre nagyon jól tapadó anyag, amelyel a bőrhibákat-hegeket,forradásokat simává tehetjük,majd megfelelő színekkel festhetjük.Három tónusban kapható:világos, közép és sötét






A név kötelez! A dermacolor camuflage készítmények, olyan termékek melyek könyebb felhasználhatóságot tesznek lehetővé.Mint utcai, mint pedig profi használtra alkalmas. Magas pigment tartalmának, különleges hatóanyagainak (E,E acetát,kamilla,avokádó olaj) és UV filter szűrőinek köszönhetően, mindenki számára a legideálisabb megjelenést biztosítja. A bőr hibáinak legalkalmasabb smink termékcsaládja.Tűzfoltok, tetoválások és heggekre kifejezetten ajánlott.

A következő a


Kryolan-DermaColor Camouflage alapozó 15 g 4020Ft-ba kerül.
Ez egy picit drágább,de nagyon jó.


25ml-4810Ft


4ml-2750Ft


12db.-os paletta 10290Ft


24db.-os paletta 18130Ft


paletta utántöltő 1080Ft-ba kerül.

   Nagyon fontos az alapozásnál, hogy az arc
széleknél ne fejezd be az alapozást, vidd le a nyakad vonalába is, mert különben olyan hatást érsz el,mintha maszkot vettél volna fel.
Nagyon fontos,ha alapozót használsz,hogy hasonló színű porpúderrel fixáld az alapozót,hogy tartósabb legyen.
Egy kevés porpúdert vigyél fel nyomkodó mozdulattal az alapozott felületre,és egy nagy púderecsettel,távolítsd el a felesleget.


A SZEMEK HANGSÚLYOZÁSA



A szemkontúr megrajzolásához is a szemceruza a legpraktikusabb eszköz. A belső szemzug felől indulva egy határozott mozdulattal húzzuk meg a vonalat, amelyet próbáljunk minél közelebb rajzolni a szempillákhoz. Ne haladjunk át többször rajta. Nappalra szürkés vagy barnás, halványabb árnyalatot válasszunk, estére használhatunk feketét is. Ha a folyékony szemkihúzó mellett döntünk, bánjunk vele óvatosan, mivel jóval erőteljesebb a hatása. 


SATÍROZÁS


A satírozás az, amikor a festékkel színátmenetet képezünk akár két szín, akár a festék és a bőr között.Azt szeretnénk, hogy a színek szépen egymásba simuljanak. Egy színen belül pedig több árnyalatot szeretnénk létrehozni. Gondoljunk csak a fekete füstös szemfestésre, aminél a fekete szín éleinek a fokozatos elsimításával egyszerre lesz a smink drámai, de mégis lágy.Szerintem nagyon gyönyörű,ezt magamon is előszeretettel alkalmazom.Amikor több színt használunk legtöbbször akkor sem csak úgy egymás mellé tesszük őket, hanem igyekszünk szép átmenetet létrehozni köztük. A képen lévő türkizes-füstös szemfestésnél a szem kontúrjaként egészen sötétszürke/fekete szemfestéket vittek fel. Középen türkiz, majd pedig a fehér szín highlighterként. Ez a szemfestés árnyaltokban gazdag, egyszerre erős, de mégis finom. Megállja a helyét akár hétköznap, akár alkalmakkor.




SZEMÖLDÖK


A szép formájú szemöldök kiemeli a tekintet szépségét. Éppen ezért kell rá különös figyelmet fordítanunk. Hogyan igazítsuk tehát formára? 
Húzzunk egy képzeletbeli vonalat a szemöldök kezdetétől orrcimpánkig. Amely szálak ezen túllógnak azt egy csipesszel szedjük ki.
Húzzunk egy másik vonalat ugyancsak az orrcimpától a szemzugig. Itt is a túllógó felesleget kell kihúzgálni.
Kissé gondban vagyok a saját szemöldökömmel, mert az egyik,sosem úgy akar állni,mint ahogyan szeretném.De mindíg próbálkozom,új és új technikával.Nem ADOM FEL EGY HAMAR!
Legközelebb szemöldök shaper-rel próbálkozom.





Szemöldökünket egy jól kihegyezett szemceruza segítségével tehetjük dúsabbá. Szemöldökünk tövétől indulva húzzunk körülbelül 4 mm hosszú vonalakat, pontosan követve annak formáját. A vonalak között kell kis helyet hagyni, ne folyjanak össze. Fontos, hogy a ceruza színe hasonló legyen szemöldökünk és hajunk színéhez.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nagyon szépen köszönöm, hogy ellátogattál oldalamra.
Legyen egy fantasztikusan jó napod! :-) <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tetszik - Megosztom

Megosztás